Лукашенко підписав закон, що обмежує роботу інтернет-ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко підписав закон, що обмежує роботу інтернет-ЗМІ

146
4 серпня президент Білорусії Олександр Лукашенко підписав закон "Про засоби масової інформації", що істотно обмежить роботу електронних ЗМІ.
Закон набуде чинності через шість місяців після офіційного опублікування, повідомляє з посиланням на президентську прес-службу Хартія'97.
Закон уводить реєстрацію "ЗМІ, що розповсюджуються через глобальну комп'ютерну мережу інтернет". Ця реєстрація і діяльність ЗМІ будуть регулюватися не законами, а постановами Ради міністрів Білорусії. Діяльність будь-якого незареєстрованого інтернет-ЗМІ може бути припинена.
Також новий закон забороняє реєстрацію ЗМІ, частка іноземного капіталу в яких перевищує тридцять відсотків. Для поширення іноземного видання на території країни тепер буде потрібний спеціальний дозвіл. Вводиться обов'язкова акредитація журналістів іноземних ЗМІ на території Білорусії.
Список порушень, за які на адресу редакції можна винести попередження, достатній для припинення видання друкованого органу, у законі змальований досить туманно. Винести ж таке попередження може суддя, прокурор або навіть чиновник районної адміністрації.
Нагадаємо, закон був прийнятий парламентом Білорусії 24 червня. Раніше президент Білорусії Олександр Лукашенко заявляв, що "анархію в інтернеті треба припиняти".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас