Залежність КНР від стану світової економіки перевищує 60% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Залежність КНР від стану світової економіки перевищує 60%

Казна та Політика
226
Китайська економіка в цей час більш ніж на 60% залежить від стану економіки закордонних країн, що може привести до значної інфляції, повідомила у вівторок газета "Цзинхуа шибао" з посиланням на дослідження Державного статистичного управління (ДСУ) КНР.
Сьогодні залежність китайської економіки від зовнішньоторговельних партнерів Китаю вже перевищила 60%, у результаті ціни закордонних ринків можуть досить швидко привести до коливання цін на внутрішньому ринку Китаю, цитує газета повідомлення ДСУ.
У цей час залежність Китаю від імпорту нафти наблизилася до 50%, а від імпорту залізної руди вже перетнула 50%-ву межу. У таких умовах, з урахуванням зростання світових цін на ці товари, на китайському ринку також спостерігається постійне збільшення цін.
Підвищення цін на нафту та руду в 2008 році вже викликало значне підвищення цін на промислові товари в країні. За даними ДСУ, за шість місяців цього року ціни виробників у КНР у порівнянні із січнем-червнем 2007 року виросли в середньому на 7,63%, у січні зростання цін склало 6,1% у річному вирахуванні, у лютому - 6,6%, у березні - 8%, у квітні - 8,1%, у травні - 8,2%, а в червні вже 8,8%.
Ця тенденція "може привести до того, що в другій половині року вплив зростання відпускних цін підприємств на індекс споживчих цін виявиться ще більш значним", - відзначається в повідомленні управління.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас