Економіку Іспанії очікує нульове зростання - міністр фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіку Іспанії очікує нульове зростання - міністр фінансів

Казна та Політика
141
Міністр фінансів Іспанії Педро Сольбес заявив, що колись процвітаюча економіка країни перебуває в гіршій формі, ніж очікувалося, і може скотитися до нульового зростання, повідомляє Associated Press.
Однак уряд соціалістів, що довго відмовлявся визнавати, що одна з найбільш успішних економік Європи переживає лихоліття, не очікує рецесії, додав Сольбес.
Більше десятиліття зростання іспанської економіки викликало заздрість у багатьох держав Європи. Однак нові дані наводять на думку, що економічне зростання складе лише 1,6% у нинішньому році і 1,0% в 2009 році в порівнянні з 3,8% в 2007 році, сказав міністр. За його словами, нові дані показали, що ситуація гірша, ніж він вважав два місяці тому, коли заперечував, що Іспанія переживає економічну кризу.
Уповільнення зростання іспанської економіки почалося торік з ослабленням будівельного сектора через збільшення процентних ставок, що негативно відбилося на продажах житла.
Сольбес звинуватив у лихах Іспанії внутрішні, так само як й "імпортовані проблеми", такі як високі ціни на нафту, а також слабість економік Європи та США. Він заявив, що протягом найближчих декількох кварталів Іспанію очікує нульове або дуже повільне економічне зростання, але не рецесія, якщо не буде "сюрпризів" з боку цін на нафту або інших факторів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас