У Києві заборонять палити в під'їздах, на пляжах, у парках і скверах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві заборонять палити в під'їздах, на пляжах, у парках і скверах

365
У Київраді був погоджений проект рішення, що визначає місця, у яких паління буде заборонено.
Про це повідомила голова комісії Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту, депутат від Блоку Черновецького Алла Шлапак.
За її словами, відповідно до проекту планується заборонити вживати тютюнові вироби в Києві на території наступних об'єктів:
- дитячі майданчики,
- місця для дитячого відпочинку, включаючи ігротеки, комп'ютерні клуби та кінотеатри,
- зупинки громадського транспорту,
- ліфти, під'їзди,
- гуртожитки,
- підземні переходи,
- таксофони,
- церкви,
- заклади освіти, охорони здоров'я, культури та фізкультури,
- офісні приміщення,
- заклади торгівлі,
- зони відпочинку, включаючи парки, пляжі і сквери,
- органи державної влади і місцевого самоврядування.
Перераховані об'єкти будуть зобов'язані облаштувати ізольовані місця для паління з обладнанням спеціальних інформаційних табличок.
Київрада має намір, за словами Шлапак, розглянути даний проект на сесії 28 серпня або ж у вересні, після його узгодження регуляторною комісією міськради.
Шлапак також нагадала, що даний проект розглядався ще Київрадою минулого скликання, однак у зв'язку з перевиборами "загальмувався".
Відповідно до рішення, на порушників цих положень будуть накладати адміністративні штрафи, передбачені законодавством України. "Штрафи невеликі - 18 грн. Тому ми будемо дуже сподіватися на свідомість суспільства", - відзначила Шлапак.
Виконання даного рішення буде контролюватися Головним управлінням з питань благоустрою, а також Головним управлінням містобудування, архітектури та дизайну міського середовища.
При затвердженні всіх проектів з будівництва та реконструкції будуть вимагати, щоб ураховувалися місця для курців. Після ухвалення рішення планується здійснити перевірки всіх об'єктів.
"А що стосується власників, у договорах оренди та інших документів, буде вказуватися, що вони зобов'язуються виконувати дані рішення. В іншому випадку, недотримання правил буде основою для розірвання або непродовження договорів оренди", - сказала Шлапак.
Вона також пояснила, що рішення Київради необхідне для того, щоб підсилити і зробити більш ефективним контроль за палінням у столиці з боку правоохоронних органів.
За словами Шлапак, чинного закону України, а також розпорядження київського міського голови для цього недостатньо. Необхідний регуляторний акт місцевої ради. "Розпорядженням не можна зобов'язати змінити вимоги до орендарів і забудовників, а рішення Київради має таку силу", - сказала Шлапак.
Нагадаємо, з наступного року любителів пити хмільний напій у громадських місцях збираються карати штрафом мінімум 200 гривень.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас