Україна поставила рекорд з транзиту газу в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна поставила рекорд з транзиту газу в Європу

Енергетика
317
ДК “Укртрансгаз” НАК "Нафтогаз України", за оперативними даними, у січні-липні збільшила транзит природного газу в країни Європи на 21,4% або на 13,1 млрд. куб. м, у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року, до 74,4 млрд. куб. м, що є найбільшим показником за всю історію існування газотранспортної системи України.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі НАК "Нафтогаз України".
«Збільшення обсягів транзиту обумовлено зростанням експортних поставок ВАТ «Газпром» у країни Європи для забезпечення зростаючого споживання природного газу європейськими країнами», - відзначено в повідомленні.
У повідомленні також сказано, що рекордні обсяги транзиту вкотре підтвердили, що ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» є надійним партнером ВАТ «Газпром» з транспортування природного газу в країни Європи, а український маршрут транспортування газу має істотні резерви для їхнього нарощування.
Як повідомляв УНІАН, в 2007 році Україна протранспортувала в країни Європи 112,1 млрд. куб. м. природного газу, що на 1,7 млрд. куб. м, або на 1,5% менше, ніж в 2006 році. Основною причиною зниження обсягів транзиту газу в 2007 році стала переорієнтація ВАТ “Газпром” поставок газу на Південь Російської Федерації через введений в експлуатацію газопровід “Октябрьская-Сохрановка” в обхід території України.
ДК “Укртрансгаз” є оператором газотранспортної системи України. Станом на 1 січня 2008 року, газотранспортна система ДК “Укртрансгаз” складається з 71 компресорної станції загальною потужністю 5405,1 Мвт. Довжина магістральних газопроводів і газопроводів-відведень становить 37 тис. км. Пропускна здатність ГТС України становить: на вході - 288, на виході - 178,5 млрд. куб. м., у т.ч. у країни Європи - 142,5 млрд. куб. м.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас