Експерт: Передумов для здешевлення житла в Києві нема — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Передумов для здешевлення житла в Києві нема

Нерухомість
538
Передумов для зниження вартості 1 кв. м житла в столиці нема, повідомив журналістам президент АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" (Київ) Петро Шилюк.
"Я сам за те, щоб вона (вартість 1 кв. м житла) дешевшала. Але є два основні фактори. Перший - попит на квадратні метри, другий - міське навантаження на будівельників складає до 40%", - відзначив він.
Разом з тим Шилюк відзначив, що постійно дорожчають будівельні матеріали.
"Необхідно щоб частково регулювалася вартість будівельних матеріалів, які йдуть на будівництво житла", - відзначив він.
Крім того, експерт звернув увагу на те, що сьогодні не виконується закон про зміни в архітектурну діяльність, не виконується закон про планування та будівництво комунікаційних мереж за рахунок замовника.
Відповідаючи на питання журналістів про перегляд компанією планів з будівництва житла через іпотечну кризу Шилюк сказав, що компанія має намір виконати усі раніше заявлені плани з будівництва житла в Україні, зокрема, збільшити обсяги будівництва на 7% у порівнянні з 2007 роком - до 795 тис. кв. м.
При цьому він відзначив, що сьогодні значно впали обсяги продажу житла через АКБ "Аркада" (Київ) через жорсткість умов іпотечного кредитування.
АТ "ХК "Київміськбуд" створено на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуд" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств та інших активів. 80% акцій холдингу належать київській територіальній громаді.
Статутний капітал АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" до кінця 2007 року склав 16,535 млн грн.
"Київміськбуд" в 2007 році збільшив чистий прибуток в 2,7 рази - до 44,054 млн грн, його чистий дохід склав 982,862 млн грн, що в 2,4 рази більше в порівнянні з 2006 роком.
Цього року холдинг планує отримати прибуток у розмірі 46 млн грн, що на 4,4% більше в порівнянні з 2007 роком.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас