Кому в банку працювати добре? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кому в банку працювати добре?

4460
Портал з працевлаштування JOB провів аналіз більше 5 000 вакансій банківських роботодавців і на його підставі склав огляд зарплат у банківській сфері України. Як й очікувалося, найбільш оплачуваними співробітниками виявилися керівники - їхня зарплата коливається в межах $3-4 тисяч, а менше за всіх у банках одержують прості охоронці, які можуть розраховувати лише на $400 на місяць.
Якщо не брати до уваги прибуток членів правління, які найчастіше бувають власниками бізнесу, то найбільш високооплачуваною в банку є посада директора напрямку. У середньому робота такого фахівця оцінюється в 4 000$ і вище. Високий прибуток обумовлений великою відповідальністю та широким колом завдань, які він повинен виконувати. Наприклад, директор напрямку споживчого кредитування займається організацією процесу продажів кредитів, побудовою вертикалі регіональних представників, організацією навчання співробітників, мотивацією персоналу та партнерів. Але найголовніше: він несе повну відповідальність за виконання бізнес-плану банку з напрямку споживчого кредитування в точках продажів.
Досить високо в банку цінується робота керівників відділів. У середньому їхня зарплата становить 2000$, але все-таки залежить від спеціальності та рівня відповідальності. Наприклад, більшість вакансій для начальників відділу розробки процесів кредитування передбачають зарплату 1800$, керівника відділу з управління кредитними ризиками - 2200$, а керівника IT-проекту - 2500$. У першому випадку співробітник відповідає за результат роботи команди, що створює нові системи кредитування. Крім управлінських характеристик, від нього вимагається знання різних схем кредитування, а також практичного досвіду роботи в сфері управління процесами. В останньому випадку керівник відповідає за підтримку працездатності інформаційних систем і баз даних, без яких неможливо уявити роботу жодного сучасного банку. Для того, щоб відповідати займаній посаді, керівник IT-проекту зобов'язаний знати не тільки технічний бік справи, але й досконало розбиратися в автоматизованих бізнес-процесах, що далеко не всім під силу.
Найвищою заробітною платою серед простих фахівців можуть похвалитися фінансові контролери, більшість вакансій яких пропонують середній прибуток 2000$ - як у начальників відділів. Ці співробітники відповідають за управління процесом бюджетування, фінансового аналізу та контролю. До їхніх обов'язків входить аналіз витрат, складання фактичної управлінської і фінансової звітності та мінімізація втрат компанії від неефективного та нецільового використання коштів. Крім високого професіоналізму в цих співробітниках роботодавці особливо цінують добропорядність, що, у свою чергу, мотивують високою зарплатою.
Також у всіх банках високо цінується робота програмістів, де їхня середня зарплата становить 1500 - 1800$. Не останню роль у цьому відіграє неухильно зростаючий дефіцит на співробітників цієї спеціальності. Наприклад, у першому півріччі кількість вакансій для програмістів на порталі з працевлаштування JOB збільшилася на 96%. Крім них подібні гроші банківські роботодавці готові платити в основному адміністраторам баз даних та юристам. Що стосується інших фахівців - маркетологів, аналітиків, менеджерів з персоналу, то їхня зарплата коливається від 700 до 1200$ і залежить від рівня професіоналізму та кола поставлених перед ними завдань.
Цікаво буде відзначити те, що високі зарплати в банках обіцяють не тільки дипломованим фахівцям, але і їхнім помічникам. Наприклад, компенсація асистента Глави правління банку становить 1500$. Правда, кандидат на цю вакансію повинен відповідати твердим вимогам, а саме: знати бізнес-етику та етикет, вміти працювати з діловою кореспонденцією.
Крім того, він повинен досконало володіти іноземною мовою, мати навички усного та письмового перекладу і швидко набирати текст. Його головними обов'язками є координація, супровід і контроль виконання щоденних завдань і робочого розкладу глави правління.
Невеликі зарплати в економістів бек-офісу банку, працю яких роботодавець оцінює в середньому в 500$. Головним завданням таких співробітників є бухгалтерський супровід банківських операцій, а від кандидата потрібне знання основ бухгалтерського обліку, володіння ПК, уважність і відповідальність. Бажаний досвід роботи від 1-го року.
Ще одна категорія низькооплачуваних банківських працівників - співробітники інформаційних відділів та Call-центрів, де середня зарплата становить 400 - 500$. Однак вони можуть розраховувати на бонуси від продажів, оскільки прямо спілкуються з клієнтом. Причому надбавка до зарплати за гарну роботу може досягати 600-700$ на місяць!
Вакансії ці, як правило, швидко закриваються, тому що, по-перше, не вимагають наявності вищої освіти в кандидатів а, по-друге, така робота передбачає гнучкий графік і часткову зайнятість, адже працювати можна в різні зміни, наприклад, з 9.00 до 13.00 або 14.00-19.00.
Такі умови праці приваблюють у першу чергу студентів і молодих мам, яким важливо мати вдень кілька вільних годин для занять або для догляду за дитиною. Головною ж вимогою роботодавців до кандидатів на згадані посади є комунікабельність, грамотна мова та володіння ПК на базовому рівні.
Найменше за свою роботу одержують охоронці банківських відділень. Роботодавці шукають чоловіків у віці 25-40 років з досвідом служби у МВС, ПВ, СБУ, які за зарплату 400$ готові стежити за правопорядком на довіреній їм території. Низький рівень зарплати в них пояснюється тим, що у вакансіях відсутні тверді вимоги до освіти кандидатів при прийомі на роботу - вимагається лише гарна фізична форма.
Таким чином, не дивлячись на широкий діапазон зарплат для банківських співробітників (400-4000$), добре підготовлений фахівець зможе одержувати за свою роботу гідну зарплату. А от некваліфіковані співробітники втім, як і скрізь, навряд чи зможуть зробити запаморочливу кар'єру в банку.
Віктор Закотій
За матеріалами:
urk.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас