Долар до євро торгується біля максимуму за місяць в переддень засідання ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар до євро торгується біля максимуму за місяць в переддень засідання ФРС

Валюта
737
Долар США до євро торгується в понеділок біля максимуму за місяць напередодні засідання Федеральної резервної системи (ФРС), на якому базова ставка, імовірно, буде збережена на колишньому рівні, повідомляє агентство Bloomberg.
Американська валюта також одержує підтримку в очікуванні виходу статданих щодо споживчої інфляції, без урахування ціни на їжу та паливо, що приблизно прискорилася на 2,2% у червні. Аналітики схильні припускати, що ФРС звертає найбільшу увагу саме на цей показник.
"Долар, швидше за все, збереже свої міцні позиції на тлі поступового виходу зі знижувального тренду, - вважає голова валютного відділу Mitsubishi UFJ Trust & Banking Co. Акіо Сімізу. - ФРС маленькими кроками наближається до підвищення ставки. Я очікую, що вони займуть трохи більш активну позицію в полеміці із приводу підвищення ставки".
Відповідно до думки опитаних Bloomberg аналітиків, ФРС збереже базову процентну ставку на рівні 2% на засіданні у вівторок. При цьому в коментарі від 22 липня президент Федерального резервного банку Філадельфії Чарльз Плоссер відзначав, що ФРС підвищить ставку "скоріше раніше, ніж пізніше".
Виходячи з котирувань ф'ючерсів на Чиказькій біржі, у цей час 53% трейдерів очікують, що ФРС підвищить базову процентну ставку не менше ніж на чверть процентного пункту на засіданні 29 жовтня. Днем раніше на такий розвиток подій розраховував 51% трейдерів.
Курс євро торгується в понеділок біля $1,5586 проти $1,5564 на закриття Нью-Йоркської біржі 1 серпня.
У той же час долар перебувати на рівні 107,69 ієни в порівнянні з 107,71 ієни в попередній торговельний день.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас