Вінський: Збитки Укравтодора від стихії складають 1,15 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вінський: Збитки Укравтодора від стихії складають 1,15 млрд грн

Казна та Політика
106
Збитки Укравтодора від стихії складають 1 млрд 149 тис. грн. Про це повідомив сьогодні на засіданні уряду міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, пошкоджено 133,6 км дороги, в аварійному стані залишаються 82 мости.
Міністр також повідомив, що збитки Львівської залізниці складають 500 млн грн, і зараз залишаються закритими для проїзду 3 ділянки Львівської залізниці, на 18 ділянках діє обмеження швидкості руху. Також Вінський відзначив, що в змінах до держбюджету-2008 передбачена недостатня сума для покриття цих збитків.
Як повідомлялося, 31 липня Верховна Рада при ухваленні змін до бюджету на 2008 рік виключила пропозицію уряду про надання державних гарантій Укравтодору у розмірі 24,3 млрд грн для залучення кредитів на відновлення інфраструктури. Відзначимо, сьогодні Кабінет міністрів виділив з резервного фонду 50 млн грн Міністерству оборони для ліквідації наслідків стихії в західних областях. За словами прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, ці кошти будуть направлені на продукти харчування, розквартировування і інвентар для військовослужбовців.
Крім того, уряд виділилив 33 млн грн Міністерству з надзвичайних ситуацій, з яких 18 млн грн на компенсацію виконаних робіт, 15 млн грн - на виконання робіт впродовж найближчого тижня.
Міністерству внутрішніх справ виділено 10 млн грн, Міністерству охорони здоров'я - 8 млн грн.
У той же час прем'єр-міністр Ю.Тимошенко повідомила, на засіданні уряду 6 серпня буде затверджений перелік першочергових споруд, які необхідно невідкладно побудувати для запобігання руйнуванням в результаті стихій.
За її словами, в першу чергу необхідно будувати греблі, водосховища і проводити берегоукріплювальні роботи. Прем'єр відзначила, що будівництво цих об'єктів фінансуватиметься в першочерговому порядку. До того ж на засіданні Кабміну був створений Національний штаб з координації відновних робіт, який очолив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов. Його заступниками стали глави МНС і Міноборони Володимир Шандра і Юрій Єхануров.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас