Виплати НАСК "Оранта" з відшкодування збитків від стихійного лиха в Західній Україні може скласти понад 10 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виплати НАСК "Оранта" з відшкодування збитків від стихійного лиха в Західній Україні може скласти понад 10 млн грн

472
Виплати Національної акціонерної страхової компанії (НАСК) "Оранта" (Київ) з відшкодування збитку завданого стихійним лихом у Західній Україні може скласти більше 10 млн грн, повідомила прес-служба компанії з посиланням на голову правління компанії Олену Болотову.
"У цілому збиток компанії може скласти більше 10 млн грн. Однак і ця цифра може бути не остаточною. Ми маємо намір приймати повторні звернення страхувальників після уточнення масштабів нещастя, адже на сьогоднішній день вода не скрізь зійшла", - відзначила глава правління.
За її словами, точного розміру збитку в компанії поки немає. Але станом на 31 липня зразковий прогнозований розмір збитку по страхових сумах в Івано-Франківській дирекції склав 5 млн грн (надійшло 2800 заяв), у Львівській дирекції - 833,5 тис. грн, Вінницькій - 400тис. грн, у Чернівецькій дирекції - 1,8 млн (100 заяв), у Закарпатській дирекції - 400 тис. грн (239 заяв), у Тернопільській дирекції - 180 тис. грн (105 заяв), по Одеській дирекції даних поки немає.
О.Болотова також повідомила, що компанія пропрацювала питання про спрощення процедури врегулювання збитків фізичних осіб. Увечері 31 липня були затверджені документи, на підставі яких будуть проводитися виплати. Ці документи складені з урахуванням вимоги законодавства і прозорості розрахунку розміру збитків.
"Ми максимально скоротили перелік документів, необхідних для виплати страхового відшкодування - це заява клієнта про страхову подію, спрощений акт огляду постраждалого майна, розрахунок самого збитку і страховий акт. Документи досить прості. Днями ми надамо цей порядок урегулювання страхових подій регулятору", - підкреслила вона.
Болотова також нагадала, що з метою оперативного вирішення питань, пов'язаних з урегулюванням збитків за договорами страхування майна фізичних та юридичних осіб на випадок стихійних явищ й у зв'язку з оголошенням західних областей України зоною екологічного нещастя, НАСК "Оранта" створила оперативний штаб для координації дій структурних підрозділів компанії.
За її словами, члени штабу вже надали практичну допомогу в урегулюванні збитків у Чернівецькій дирекції, у п'ятницю - побували в Івано-Франківській дирекції, а в суботу відвідають Закарпатську дирекцію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас