Найбільш автомобільні країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільш автомобільні країни

473
Найбільш автомобілізованою країною світу є Португалія. На кожну тисячу жителів країни припадає 773 машини. Це показав новий рейтинг від журналу Forbes. Укладачі рейтингу оперували даними про число автовласників в 2006 році.
Другими в списку стоять Сполучені Штати. До 2005 року вони були лідерами як за кількістю машин взагалі, так і з розрахунку на душу населення. Зараз же на тисячу американців припадає 755 автомобілів.
На третьому місці розмістилася Нова Зеландія, спростувавши тим самим популярну думку, що жителі материка більше прагнуть до володіння автомобілем. З 4 млн. жителів країни більше 80% живуть у містах, а тому автомобілізація досить велика - 735 машин на кожну тисячу жителів.
Несподівано високою виявилася чисельність автомобілів в Люксембурзі - крихітній державі в центрі Європи. На кожну тисячу жителів країни припадає 727 автомобілів.
В Ісландії автомобілі скуповують як городяни, так і жителі сільської місцевості. Причому, на відміну від інших країн, в ісландських селах популярні як вантажні, так і легкові моделі. За даними Forbes, у країні 719 машин на кожну тисячу жителів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас