Найгучніші угоди липня на ринках нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найгучніші угоди липня на ринках нерухомості

936
Період літніх відпусток не відбився на активності ринків нерухомості: протягом місяця, що йде, було укладено кілька знакових угод, які привернули увагу засобів масової інформації.
Найбільш голосна угода на американському ринку була зроблена нью-йоркською компанією NRDC Equity Partners: вона придбала найбільшу мережу універмагів Канади Hudson's Bay Trading Co.
Сума покупки не розголошується, але варто відмітити, що річні продажі Hudson's Bay становлять $8 млрд. Перше місце серед угод на іпотечному ринку в голландської фінансової групи ING Direct, що купила контрольний пакет акцій німецького іпотечного банку Interhyp.
На даний момент у голландців уже 89,5% акцій, решту 10,5% вони планують придбати до 13 серпня. Дозвіл контролюючого органу на угоду на суму 416 млн євро компанія одержала 14 липня.
Найбільша за місяць угода за участю арабського капіталу була зафіксована в Нью-Йорку. 9 липня інвестиційна рада Абу-Дабі, столиці Об'єднаних Арабських Еміратів, завершила операцію з придбання Крайслер-Білдінг, одного з найвідоміших хмарочосів США. Сума угоди склала $800 млн.
Це вже не перший нью-йоркський хмарочос, що належить бізнесменам з ОАЕ. У червні цього року за участі дубайського інвестиційного фонду Meraas Capital за $2,8 млрд був куплений хмарочос General Motors.
Серед російських покупців закордонної нерухомості найгучнішою угодою відзначилася дружина Юрія Лужкова Олена Батуріна. У липні вона купила британський особняк Witanhurst, заплативши за нього 50 млн фунтів стерлінгів ($100 млн). Цей будинок площею 650 кв. м, розташований в центрі Лондона, є найбільшим приватним будинком Великобританії.
Не відстають і родичі американських політиків: Джордж Герберт Уолкер IV, троюрідний брат президента США Джорджа Буша, придбав таунхаус у нью-йоркському районі Сохо за $14 млн. Хоча до розмахів російської бізнесвумен кузенові американського лідера поки далеченько.
Зі знаменитостей найсерйознішою покупкою відрізнився Сільвестр Сталлоне, що за $5,5 млн придбав ділянку землі в Каліфорнії на березі озера Шервуд. При цьому актор не планує використовувати її для будівництва будинку, збираючись зберегти незайману природу місця.
Однак найбільша угода купівлі-продажу землі відбулася не в США, а в Бразилії. Японський концерн "Тойота" придбав у цій країні ділянку під будівництво нового заводу.
Відповідно до планів компанії, відкриття підприємства намічене на 2011 рік: щорічно на ньому буде вироблятися порядку 150 тис. автомобілів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас