Секретаріат президента: Кабмін надалі планує саботувати реалізацію проекту Одеса-Броди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат президента: Кабмін надалі планує саботувати реалізацію проекту Одеса-Броди

Енергетика
140
Заступник голови Секретаріату президента України Андрій Гончарук вважає, що останні заяви керівництва уряду щодо перспектив забезпечення проектного (аверсного) напрямку використання нафтопроводу Одеса-Броди свідчать про намір Кабінету Міністрів України і надалі саботувати реалізацію цього проекту, повідомляє прес-служба голови держави.
А.Гончарук зазначив, що головною метою переведення нафтопроводу Одеса-Броди в аверсний режим є забезпечити можливість гарантувати постачання нафти з каспійського та інших регіонів на українські та іноземні НПЗ. Більше того, на сьогодні це єдина реальна можливість врятувати від занепаду українську нафтопереробну галузь.
"На сьогодні вся система магістральних нафтопроводів України перебуває у фактичній залежності від двох іноземних замовників – російської компанії "Транснафта" і офшорної компанії "Скілтон" (Нікосія, Кіпр). Кабміну треба розібратися і пояснити, чому ці дві компанії фактично управляють усіма нафтоносними маршрутами України", – зазначив А.Гончарук.
У цій ситуації перехід на аверсне використання нафтопроводу Одеса–Броди означатиме надходження нафти на українські нафтопереробні заводи, що створить передумови для постачання на ринок українських нафтопродуктів, і отже – дієвої боротьби із швидким зростанням цін на пальне.
Президент України Віктор Ющенко постійно наполягає на аверсному використанні нафтогону "Одеса–Броди".
"Саме завдяки послідовним діям Президента і створеної ним Міжвідомчої робочої групи сформовано належну міждержавну правову базу і досягнуто домовленостей щодо конкретних дій із переведення нафтопроводу в аверсний режим. Так було створено умови для отримання нафти українськими НПЗ з метою відновлення їх позицій на внутрішньому ринку нафтопродуктів, а отже – відкрито можливості відновити реальний механізм упередження зростання цін на нафтопродукти", – наголосив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас