Полсон: План стимулювання забезпечить зростання у другому півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полсон: План стимулювання забезпечить зростання у другому півріччі

Казна та Політика
198
Міністр фінансів США Генрі Полсон заявив, що урядовий план фінансового стимулювання, за його оцінками, буде сприяти економічному зростанню в другому півріччі, створюючи противагу спаду на ринку житла і високих цін на енергоносії.
"Хоча наша економіка зіткнулася зі значними труднощами, які в короткостроковій перспективі продовжать стримувати економічне зростання, важливо пам'ятати, що наші довгострокові економічні показники сильні, - заявив Полсон, виступивши у четвер в Exchequer Club у Вашингтоні. - Я очікую, що наша економіка цього року продовжить рости, хоча і помірними темпами".
Полсон підкреслив, що програма стимулювання розміром $168 млрд., введена в дію в лютому, як він очікує, "продовжить підтримувати економіку в другому півріччі".
Сигнали на ринку житла міністр назвав неоднозначними. Ринок одноквартирних будинків, "очевидно, залишиться слабким до кінця року" через роздуті резерви, продажі нового житла, "схоже, стабілізувалися", а ціни на житло, імовірно, почнуть відновлюватися "через місяці, а не через роки", сказав він.
Полсон знову повторив, що ціни на нафту, на його думку, є похідними від "факторів попиту та пропозиції", які можна пом'якшити шляхом "довгострокових широкомасштабних зусиль".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас