Київ відновив намір увести сезонний тариф на опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ відновив намір увести сезонний тариф на опалення

Енергетика
436
Київська міська державна адміністрація відновила намір увести сезонний тариф на послуги централізованого опалення для населення. Про це повідомив начальник Головного управління цінової політики Київміськадміністрації Василь Яструбинський.
"Дотепер немає методики формування двоставочного тарифу, у зв'язку з цим ми змушені повернутися до сезонного", - сказав Яструбинський.
У зв'язку із цим управління розробило проект розпорядження Київміськадміністрації про перехід на сезонні тарифи за опалення з вересня.
"Встановити, що починаючи з 01.09.2008 року, нарахування населенню послуг з опалення (за відсутності будинкових засобів обліку теплової енергії на опалення) припиняється і відновлюється в опалювальний сезон...", - сказано у проекті.
Таким чином, проект передбачає, що чинний тариф на опалення 1,6 гривні за 1 кв. метр опалювальної площі приміщення на місяць втрачає чинність із вересня, а буде становити 3,2 гривні за 1 кв. м в опалювальний сезон.
Сезонний тариф на опалення буде застосовуватися з початку опалювального сезону пропорційно кількості днів у жовтні, які в цей сезон зараховуються, наприкінці сезону - пропорційно кількості днів у квітні.
Початок опалювального сезону визначається розпорядженням Київміськадміністрації.
Як повідомляло агентство, раніше Київміськадміністрація скасувала введення сезонного тарифу на опалення із серпня 2007 року, мотивувавши тим, що Міністерство житлово-комунального господарства повинно розробити методику формування двоставочних тарифів на опалення і на гарячу воду.
Одержавши цю методику, Київміськадміністрація мала намір розрахувати та ввести двоставочні тарифи на опалення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас