Нафта дорожчає на фоні зниження долара до євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на фоні зниження долара до євро

Енергетика
433
Нафта дорожчає в четвер на тлі зниження курсу долара США відносно євро, що збільшує привабливість сировинних товарів як інструментів хеджування проти інфляції, повідомило агентство Bloomberg.
Падіння американської нацвалюти до європейської є максимальним більш ніж за два тижні. Причиною цього стали негативні дані про ВВП країни, а також підвищення числа американців, що вперше звернулися за допомогою з безробіття, до максимального рівня більш ніж за п'ять років.
Зростання економіки США в другому кварталі склало 1,9% у річному вирахуванні. Аналітики прогнозували, що ВВП США у квітні-червні виросте на 2,3%. Оцінка економічного підйому в першому кварталі була переглянута до 0,9% з 1%.
Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до 17:13 МСК виросла на $0,74 (0,6%) щодо закриття попереднього торговельного дня і становила $127,51 за барель. За останній рік нафта подорожчала на 63%.
Вартість ф'ючерса на нафту Brent на вересень на лондонській біржі ICE Futures з початку торгів у четвер піднялася на $0,05 - до $127,15 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас