Названі найкращі фінансові компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названі найкращі фінансові компанії

744
Відбулася презентація нового рейтингу "ТОП-100. Кращі фінансові компанії", підготовленого видавництвом "Економіка". У рамках цього проекту були оцінені результати діяльності банків, страхових компаній, інститутів спільного інвестування, компаній з управління активами, торговців цінними паперами, хоронителів, реєстраторів, недержавних пенсійних фондів і кредитних спілок.
В "свіжому" рейтингу банків значних змін у першій десятці лідерів не відбулося. Єдиним новачком у десятці кращих виявився Альфа-Банк, що за підсумками 2007 року піднявся на чотири позиції і тепер займає 9-е місце в рейтингу банків за розміром активів.
Набагато більш динамічно відбувалися зміни в середовищі страхових компаній. Так, лідером на ринку ризикового страхування за розміром страхових виплат в 2007 році стала компанія "Оранта", що рік тому займала тільки 14-е місце. На другому місці розташувалася компанія "АСКА", що піднялася за один рік на 19 позицій. Ще більш вражаючий "злет" в "Дженераллі Гарант" - з 31-го відразу на 3-є місце.
Вдалим минулий рік виявився і для компаній з управління активами, які орієнтовані на роботу з населенням. Лідером за кількістю залучених коштів у свої публічні фонди стала КУА Parex Asset Management. Компанія за рік збільшила обсяг активів під управлінням практично у двадцять разів - до 247 мільйонів гривень. "В 2007 році ми переживали бурхливе ріст. Цього року через глибоку корекцію на фондовому ринку ми подібною динамікою похвастатися не зможемо. Проте, наша компанія розраховує на позитивний результат", - розповідає генеральний директор Parex Asset Management Денис Мощенко.
У сегменті операцій з акціями безперечним лідером виявилася інвесткомпанія "Драгон Капітал". З її участю була укладена майже кожна третя угода на біржі ПФТС. Присутній на прес-конференції директор "Драгон Капітал" Томаш Фіала поділився своїми планами на майбутнє: "Сьогодні на українському ринку акцій 80% - це інвестиції іноземних інвесторів і тільки 20% - вітчизняних. Ми плануємо протягом трьох років змінити ситуацію та домогтися того, щоб співвідношення було 50 на 50".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас