Українські банки підвищують ставки по іпотечних кредитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки підвищують ставки по іпотечних кредитах

Кредит&Депозит
1240
Українські банки призупинили видачу іпотечних кредитів або істотно підвищили процентні ставки по кредитах на покупку житла.
Як повідомляється в прес-релізі компанії "Простобанк Консалтинг", середня (ефективна) ставка по іпотечних кредитах терміном на 20 років за даними на 20 травня в порівнянні з даними на 1 квітня 2008 року виросла: у гривні на 2 процентних пункти - до 18,5% річних, у доларах - на 0,25 п.п., до 13,5%, у євро - на 0,5 п.п., до 13,0% річних.
При цьому, за даними компанії, Укрсоцбанк (Київ) і Укрсиббанк (Харків) припинили видачу іпотечних кредитів у гривні, ПриватБанк (Дніпропетровськ) і Правекс-Банк (Київ) не видають такі кредити в доларах, а банк "БІГ Енергія", банк "Хрещатик" та Укрінбанк (всі три - Київ) зупинили програму кредитування іпотеки.
Як відзначається в прес-релізі, обмеження кредитування покупки житла в гривні обумовлено дефіцитом національної валюти на ринку.
У цей час банки, як і раніше, пропонують іпотеку на максимальні строки від 25 до 30 років, однак мінімальні розміри авансових внесків для позичальників збільшені до 20%.
Експерти прогнозують, що до кінця літа ситуація на ринку іпотечного кредитування не зміниться, але в довгостроковій перспективі ставки будуть знижуватися, говориться в прес-релізі "Простобанк Консалтинг".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас