АМКУ розглядає заявки 7 претендентів на купівлю ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ розглядає заявки 7 претендентів на купівлю ОПЗ

Фондовий ринок
208
Антимонопольний комітет України (АМКУ) у цей час розглядає заявки семи претендентів на участь у конкурсі із продажу 99,52% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), повідомила прес-служба АМКУ в п'ятницю.
За її даними, у цілому у відомство звернулися 12 претендентів на покупку ОПЗ, з них п'ять заявок відхилені у зв'язку з відсутністю повного пакета необхідних документів.
Заявки інших семи прийняті до розгляду, а отримані документи аналізують фахівці комітету.
Крім того, "у зв'язку з різними трактуваннями коментарів із приводу приватизації ОПЗ", прес-служба вважає за необхідне пояснити: конкурс з приватизації того чи іншого об'єкта може відбутися без одержання його учасниками дозволу Антимонопольного комітету на дату проведення конкурсу. При цьому передача пакета акцій переможцеві і повний розрахунок за об'єкт приватизації можливий тільки після одержання необхідного дозволу АМКУ.
Як повідомила прес-служба комітету, на сьогодні жодній з компаній, що звернулися в комітет, не виданий дозвіл на приватизацію Одеського припортового заводу.
"Наші фахівці уважно працюють над отриманими документами, тісно співробітничають із юристами підприємств, що мають бажання взяти участь у приватизації Одеського припортового заводу. Всі заявки будуть розглянуті об'єктивно у відповідності вимогам законодавства", - наводить прес-служба слова голови АМКУ Олексія Костусєва.
Як повідомлялося, АМКУ одержав заявки на право покупки ОПЗ від компаній Orascom (Єгипет), Yara International (Норвегія), АТ "Нітроферт", ТОВ "Дев'ятий елемент", ТОВ "Азот-Сервіс", ВАТ "Єврохім", ВАТ "Акрон" (усі - Росія).
Крім того, заявки направили українські компанії ВАТ "Азот" (Черкаси) і ВАТ "Укрінвест" (Харків), підконтрольні бізнесменові Олександру Ярославському, контрольоване співвласниками ПриватБанку ВАТ "Дніпроазот", близьке бізнесменові Костянтину Жеваго ТОВ "Нафтохімімпекс" і ТОВ "Нортіма".
Україна 20 лютого офіційно оголосила відкритий конкурс із елементами аукціону із продажу пакета акцій ВАТ "ОПЗ" у розмірі 99,52% акцій з початковою ціною 3 млрд грн. Конкурс повинен був відбутися через 75 днів після дати оголошення. Крок збільшення ціни при його проведенні встановлений у розмірі 30 млн грн.
Ющенко в середині квітня призупинив рішення уряду про затвердження умов приватизації ОПЗ, пояснивши своє рішення недоцільністю продажу в складі заводу комплексу з перевалки аміаку, що є завершенням аміакопроводу Тольятті-Одеса. Хоча в порівнянні з умовами приватизаційного конкурсу, оголошеного в серпні 2007 року і також припиненого президентом, у новому конкурсі закріплена норма про безперешкодний доступ експортерів до комплексу перевалки, голова ФДМ Валентина Семенюк-Самсоненко своїм наказом скасувала конкурс. Крім того, ФДМ повернув заставу пов'язаному з російським ВАТ "Сибур-Мінеральні добрива" ТОВ "Азот-Сервіс".
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко потім заявила, що Окружний адміністративний суд Києва 24 квітня призупинив указ президента щодо ОПЗ. Прем'єр також повідомила, що фактично Фонд очолює народний депутат від фракції БЮТ Андрій Портнов, призначений урядом в.о. голови ФДМ замість відстороненої із цієї посади на час службового розслідування Семенюк-Самсоненко.
Портнов відновив конкурс з ОПЗ у зв'язку з визначенням Окружного адміністративного суду Києва від 24 квітня. Відповідне оголошення вийшло в газеті "Відомості приватизації" від 26 квітня. Конкурс буде проведений у Великому залі Кабінету міністрів України 20 травня об 11.00, прийом заявок на нього проводився до 12 травня
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас