На Одеський припортовий претендують Фірташ, "Приват" і росіяни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Одеський припортовий претендують Фірташ, "Приват" і росіяни

Енергетика
305
Компанії "Нітроферт" Дмитра Фірташа, російський "Акроне" і "Дніпроазот", що входить у групу "Приват", візьмуть участь у торгах на конкурс з приватизації ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).
"У конкурсі повинна була також брати участь Yara International ASA, але вона не перерахувала заставу. А Юлія Володимирівна (Тимошенко - ред.) хотіла б бачити її серед учасників", - сказав співрозмовник.
Крім того, у прес-службі "Нітроферта" виданню підтвердили намір брати участь в аукціоні. В "Дніпроазоті" та "Акроне" коментувати участь у конкурсі не стали.
У той же час джерело видання в московському представництві Yara International ASA підтвердило, що компанія відмовилася перераховувати кошти на участь у конкурсі.
"Участь Yara International у конкурсі із продажу ОПЗ не була погоджена з радою директорів та акціонерами компанії. Із самого початку ми тільки цікавилися цим об'єктом. А зараз, з огляду на неоднозначну правову колізію, що виникла навколо продажу заводу, ми вирішили зовсім відмовитися від участі в торгах", - сказав співрозмовник видання.
Нагадаємо, як повідомив призначений урядом на посаду в.о. голови ФДМ Андрій Портнов, на сьогоднішній день три компанії пройшли кваліфікаційний відбір і допущені до участі в приватизаційному конкурсі із продажу 99,52% пакета акцій ВАТ "Одеський припортовий завод.
ФДМ 20 лютого оголосив конкурс із використанням відкритої пропозиції ціни за принципом аукціону із продажу 99,52% пакета акцій ВАТ ”Одеський припортовий завод”. Стартова ціна пакета, що виставлявся на конкурс, - 3 млрд. грн. Дата проведення конкурсу - 20 травня.
15 квітня Президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив розпорядження Кабміну від 11 лютого 2008 року про затвердження умов конкурсу із продажу 99,52% пакета акцій ОПЗ.
25 квітня представлений прем'єр-міністром Юлією Тимошенко колективу ФДМУ як в.о. голови Фонду Портнов повідомив, що Окружний адміністративний суд Києва 24 квітня прийняв рішення про зупинку наказів Валентини Семенюк-Самсоненко про припинення приватизації ОПЗ.
Ющенко повторно зупинив дію розпорядження Кабміну від 6 лютого про зміни в керівництві ФДМУ і про проведення конкурсу із продажу ОПЗ. Після цього прем'єр Тимошенко доручила Портнову не виконувати укази Президента від 25 квітня щодо керівництва Фонду держмайна і припинення конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу.
5 травня Одеський обласний господарський суд своїм визначенням заборонив здійснювати які-небудь дії із продажу ОПЗ. Портнов тоді заявив, що дане судове визначення буде оскаржено.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас