Кріль пояснив, що Тимошенко стала головним рейдером країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кріль пояснив, що Тимошенко стала головним рейдером країни

414
Лідер політичної партії "Єдиний центр" Ігор Кріль переконаний, що методи Кабміну зі зміни керівництва Фонду державного майна є "типовим рейдерським захопленням".
"Зміна керівництва Фонду держмайна дуже нагадує типове рейдерське захоплення. Але мова йде не про підприємство, а про державну установу, і рейдером тут виступає уряд на чолі з Юлією Володимирівною", - сказав Кріль.
За його словами, методи Кабміну нічим не відрізняються від методів рейдерів - найчастіше вони нехтують законом або шукають прогалини в законодавстві.
"Як пересічні рейдери купують рішення суддів, так і уряд, звернувшись в Окружний адмінсуд Києва, скасовує указ президента, хоча цей суд не має права розглядати такі справи і виносити щодо них рішення", - відзначив Кріль.
Він також висловив подив як способом, яким Тимошенко "просуває" Андрія Портнова на посаду головного захисника державного майна в Україні, так і самою персоною Портнова, якого пов'язують із багатьма рейдерськими скандалами.
"Часто для захоплення підприємства рейдери використовують судових виконавців, щоб ті пояснили старому керівництву, хто тепер у домі хазяїн", - відзначив Кріль.
"А якщо потрібний силовий варіант, залучають міліцію або охоронні фірми. У випадку з Фондом держмайна "дахом і тараном" виступила сама прем'єр", - сказав він.
Кріль відзначив, що сьогодні, коли країна постійно перебуває в постійному процесі рейдерських захоплень, Тимошенко вирішила очолити цей процес, не гребуючи порушенням закону та демонструючи правовий нігілізм.
"Як відомо, Генпрокуратура винесла протест на урядові постанови відносно ФДМУ, однак Тимошенко заявила, що Кабмін відхилив цей протест, хоча уряд на засіданні в цей день навіть не торкався цього питання", - відзначив він.
Кріль нагадав, що уряд у лютому відсторонив Валентину Семенюк-Самсоненко від виконання її службових обов'язків до 4 квітня, тобто дія тої кабмінівської постанови втрачена.
"У кожному разі Портнов ніяк не може керувати Фондом. Про це говорять зараз всі провідні експерти, юристи, політики. Це питання - у компетенції Верховної Ради України, а не уряду в особі однієї людини", - переконаний депутат.
Він не виключає, що така наполегливість Тимошенко в приватизаційних питаннях викликана її намірами надавати преференції в цьому процесі близьким до БЮТ представникам бізнесу.
Він відзначив, що, наприклад, заявки на ознайомлення з Одеським припортовим заводом подали компанії "Єврохім", "Дніпроазот", які підконтрольні співвласникам "ПриватБанку", і "Нафтохімімпекс", контрольований Костянтином Жеваго.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас