Нерухомість у Грузії більш доступна іноземцю, ніж грузину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерухомість у Грузії більш доступна іноземцю, ніж грузину

Нерухомість
1093
Для іноземців немає практично ніяких обмежень при покупці землі. Більше того, місцеві чиновники зацікавлені в тому, щоб землю купували більше нерезиденти країни, ніж самі грузини.
Якщо для жителя Грузії при покупці житла обов'язковим є надання документа про джерело доходів, то такий пункт у законодавстві для іноземця відсутній.
"У цілому обмежень у придбанні землі для нерезидентів нема, але в рідкісних випадках, коли інвестор купує землю в держави через аукціон, потрібний дозвіл уряду", - додає агент із нерухомості.
Як правило, іноземці самостійно не займаються покупкою-продажем нерухомості. Для цих цілей інвестор залучає компанію-посередника і місцеву ріелторську фірму.
Необхідно відзначити оперативність роботи грузинських агентств нерухомості, які за кілька днів зможуть підібрати необхідне житло. Такі послуги для клієнта коштують від 5 до 10% від прибутку, при цьому покупець повинен заплатити як мінімум 10-30% від вартості квартири, щоб її зняли із продажу.
Послуги нотаріуса порівно оплачуються як покупцем, так і продавцем, крім цього, у скарбницю держави у вигляді податку на нерухомість необхідно сплатити 12% від вартості самого житла.
У Грузію без візи, але тільки не росіянам!
Починаючи з 2005 року Грузія ввела полегшений режим в'їзду для громадян 50 держав, у які входять країни ЄС, США, Канада, Ізраїль, Туреччина та декілька інших. Не мають потреби у візі і громадяни країн СНД, крім Росії. Для росіян одноразова віза на місяць коштує 10 доларів, на 3 місяці - 35 доларів. Дана політика направлена на більш вільний вхід у країну іноземних інвестицій.
За прописку - 10 тисяч доларів
Кредит у банку на покупку нерухомості в Грузії надається тільки громадянам цієї країни. Причому процентна ставка досить висока - до 17% річних, тому клієнтів у фінансових установ не дуже багато. Можливо, через пару років ситуація зміниться та іпотека буде доступна громадянам інших країн, тому що багато європейських банків починають відкривати свої представництва, що згодом спричинить зниження процентних ставок.
Зокрема в Тбілісі вже є офіси українського ПриватБанку.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас