Коломойський здешевив бізнес Жеваго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойський здешевив бізнес Жеваго

504
В середу на Лондонській фондовій біржі (LSE) акції гірничорудної компанії Ferrexpo Plc, що входить в сферу інтересів Костянтина Жеваго, подешевшали відразу на 6,03%, до 3,35 фунта стерлінгів ($6,63) за штуку, що понизило капіталізацію компанії з $4,31 млрд до $4,05 млрд.
Відбулося це після того, як стало відомо, що ЯРЕМ Renaissance Capital має намір продати 5,19% акцій Ferrexpo. Вчора падіння акцій продовжилося – вони подешевшали до 3,29 фунта стерлінгів ($6,51) за папір.
Джерело видання, близьке до групи «Приват», розповіло, що серед акціонерів Ferrexpo Plc, що вирішили продати папери, є підприємець Ігор Коломойський.
Як відомо, безпосередньо підприємець володіє 3,3% акцій Ferrexpo, які він придбав під час IPO компанії в липні 2007 року. Нагадаємо, з початку розміщення акції Ferrexpo подорожчали більш ніж в два рази. Перший заступник голови правління Приватбанку Тимур Новиков не зміг вчора підтвердити або спростувати цю інформацію.
Ferrexpo Plc об’єднує швейцарську групу Ferrexpo A.G. і дочірні компанії, що входять до її складу. Основний актив Ferrexpo – найбільший в Україні виробник і експортер залізорудних окатишів Полтавський ГЗК. Кінцевим бенефіціаром 73,5% акцій Ferrexpo є підприємець Костянтин Жеваго, 26,5% – котируються на основному майданчику LSE.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас