Падіння індексу ПФТС триває — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння індексу ПФТС триває

Фондовий ринок
155
У четвер індекс ПФТС продовжив падати й за підсумками торгів втратив 13,71 пункту (1,38%), зупинившись на позначці 981,86 індексних пункту.
Найбільші обсяги торгів пройшли з акцій НАСК "Оранта" (28 млн. грн.), "Дніпроенерго" (12,2 млн. грн.) і "Мостобуду"(11,4 млн. грн.). "Після майже панічного розпродажу, що спостерігалася в перші годинники торгів, дещо активізувалися покупці, але продавці однаково переважали, хоч і зменшили свій запал, - розповів аналітик ІК "Національна інвестиційна група" Антон Павловський. - За сформованою останнім часом традицією, позитивне зовнішнє тло (зростаючі індекси в Європі та Росії, а також гарна статистика щодо безробіття з США) були повністю проігноровані".
Серед паперів, що входять до індексного кошику, більше всіх подешевіли акції "Укртелекому" (4,1%), "Мотор-Січі" (4%) і "Дніпроенерго" (3,99%). "Якщо не вважати заведених угод, то із блакитних фішок виріс тільки Південний ГЗК", - говорить Павловський.
У другому ф третьому ешелонах подешевіли акції Дніпропетровського металургійного заводу ім. Петровського - на 14,43%, "Азовобщемашу" - на 4,76%, "Сан Інтербрю Україна" - на 4,11% і "Родовід Банку" - на 4,08%. При цьому подорожчали папери "Прикарпатобленерго" - на 25%, Харцизького трубного заводу - на 6,75% і "Ковельмолока" - на 2,27%.
"На фондовому ринку домінують побоювання. Не обходиться і без участі спекулянтів, які підливають олив у полум'я, - відзначив Антон Павловський. - Якщо безпричинні побоювання не покинуть наших інвесторів, то на наступному тижні можна чекати зниження індексу ПФТС до 950 пунктів, що є найближчим рівнем підтримки".
На думку фінансового аналітика ІФК "Арт капітал" Дарини Терещук, з позиції технічного аналізу індекс має шанси закріпитися на позначці 954,8 пункту, однак якщо він все-таки зуміє продавити цей психологічний бар'єр, то наступний цільовий рівень - вже 856,2 пункти.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас