"Газпром" говорить, що має довгостроковий контракт з RosUkrEnergo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" говорить, що має довгостроковий контракт з RosUkrEnergo

Енергетика
159
Заступник голови "Газпрому" Олександр Медведєв сказав Financial Times, що трейдер RosUkrEnergo не може бути поки виключений із взаємин між Росією та Україною в сфері постачання газу.
"З RosUkrEnergo ми не завершили, - сказав він. - Ви знаєте, ми маємо систему довгострокових контрактів з RosUkrEnergo за міжнародним законодавством. Ми зараз ведемо акуратну роботу, щоб не порушити умови підписаних контрактів".
Швейцарська RosUkrEnergo зареєстрована в липні 2004 року, 50% акцій цієї компанії належить "Газпрому", ще 50% акцій - CentraGas Holding AG (Австрія), бенефіціарами якої є бізнесмени Дмитро Фірташ (90% акцій) і Іван Фурсін (10% акцій).
Тим часом прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко домагається негайного виключення компанії із двосторонньої газової торгівлі.
На цьому тижні один із власників українського ПриватБанку Ігор Коломойський заявив інтернет-виданню "Українська правда": "Я почав переговори про покупку 50% RosUkrEnergo і вирішив провести due diligence цієї компанії". На питання, що його цікавить в RosUkrEnergo, І.Коломойський відповів: "Контракти на газ". Він також розкритикував дії Тимошенко щодо витіснення компанії RosUkrEnergo з українського ринку.
"Це буде провальна інвестиція", - заявила Тимошенко, коментуючи плани Коломойського.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас