КМУ планує передати ФДМ пакети акцій 4 енергогенеруючих компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМУ планує передати ФДМ пакети акцій 4 енергогенеруючих компаній

Фондовий ринок
132
Кабінет Міністрів має намір передати в управління Фонду державного майна державні пакети акцій 4 енергогенеруючих компаній "Дніпроенерго", "Центренерго", "Донбасенерго" і "Західенерго". Про це повідомив журналістам заступник голови ФДМ Олександр Потімков.
Він не уточнив, який пакет акцій "Дніпроенерго" буде переданий фонду.
Питання про передачу акцій цих компаній планується розглянути на засіданні Кабміну в середу, 19 березня, у рамках підготовки до приватизації цих підприємств.
Як повідомлялося, тепер 76,04% акцій "Дніпроенерго", 85,77% "Донбасенерго", 70,1% "Західенерго" і 78,29% "Центренерго" перебувають у статутному фонді Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України".
У серпні 2007 року акціонери "Дніпроенерго" прийняли рішення про збільшення статутного фонду компанії, у результаті якого державний пакет зменшується з 76% до 51%, а підприємства, контрольовані корпорацією "Донбаська паливно-енергетична компанія", збільшують свій пакет акцій до понад 43%.
Додаткова емісія "Дніпроенего" була зареєстрована Державною комісією цінних паперів і фондового ринку, але зміни, що випливають з рішення акціонерів, не внесені до реєстру акцій "Дніпроенерго", що веде фінансова компанія "Укрнафтогаз" (Київ, контролюється групою ПриватБанку).
Міністерство палива та енергетики має намір до травня розробити проект приватизаційної угоди із продажу енергогенеруючих компаній
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас