Євро-2012 підтримує зростання ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро-2012 підтримує зростання ПФТС

Фондовий ринок
167
Вчора індекс ПФТС виріс лише на 0,03%, досягши позначки 1109,79 пункту. Незважаючи на незначне зростання, активність на ринку зросла в порівнянні з попереднім днем. Обсяг угод склав 139,4 млн. грн.
"На тлі балансування американської економіки на межі рецесії та відсутності очевидного ефекту від протидії економічному спаду з боку Федеральної резервної системи та уряду, дані про прискорення інфляції в США черговий раз нагадали про корекцію ринків, яка наближається. Глобальні тренди очевидно переважали на ПФТС у вівторок, і котирування більшості емітентів помітно знизилися. Хоча наближення кінця місяця і очікування надходження в Україну фінансових уливань напередодні підготовки до Євро-2012 можуть обумовити більш м'яку корекцію на внутрішньому ринку", - коментує сформовану ситуацію Денис Шаврук, аналітик ІК "Альфа-капітал".
За словами Дениса Мацуєва, керівника торговельного департаменту ІК "Драгон Капітал", у другій половині дня на ринку почали переважати продавці. Прибуток фіксували в металургії, енергетику, хімії та фінансовому секторі. Серед паперів блакитних фішок у вівторок подешевіли акції Полтавського ГЗК - на 4,42%, "Райффайзен Банку Аваль" - на 2%, "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу" -на 1,95%, Укрсоцбанку - на 1,18%, Сумського НПО ім. Фрунзе -на 0,65%, "Донбасенерго" - на 0,58%, "Центренерго" - на 0,5%.
Серед тих, що подорожчали: акції "Київенерго" - зростання на 2,05%, "Мотор Січ" - на 0,77%, ММК ім. Ілліча - на 0,37%. "Мостобуд", після підписання угоди про будівництво мостів в Україні на $7 млрд. з компанією The Sun Land Group Corp. (США) у рамках програми підготовки до Євро-2012, подорожчав на 18,73%, а кількість укладених угод склало 35.
За оцінках експертів, ралі продовжиться і у середу. Крім того, вчора активним попитом користувалися акції НСК "Оранта", які виросли на 1,64%. "Акції цього емітента досить привабливі, оскільки в компанії гарні перспективи. В "Тураналема" не дуже гарний стан у Казахстані, можна припустити, що вони почнуть продавати свої активи в Україні", - відзначив Мацуєв.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас