У Ахметова намагаються відсудити Дніпроенерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Ахметова намагаються відсудити Дніпроенерго

Енергетика
202
ТОВ Інвестиційна компанія Бізнес-Інвест оскаржила у Верховному суді України постанову Вищого господарського суду України від 25 січня про підтвердження законності збільшення статутного фонду енергогенеруючої компанії ВАТ Дніпроенерго. Після додемісії компанія потрапила під контроль ДПЕК, що входить у структуру холдингу SCM Ріната Ахметова.
Як заявив Олександр Винниченко, представник компанії ТОВ Бізнес-Інвест, що виступає стороною в справі, відповідну касацію компанія направила на розгляд Господарської палати Верховного суду України 28 січня.
За інформацією Винниченка, ВСУ поки не виносив визначення про прийняття касації у провадження.
25 січня Вищий господарський суд підтвердив законність збільшення СФ Дніпроенерго.
10 січня Вищий господарський суд призупинив рішення Апеляційного господарського суду Запорізької області від 21 грудня 2007 року, яким визнавалося недійсним рішення акціонерів енергогенеруючої компанії Дніпроенерго про збільшення статутного фонду.
21 грудня Апеляційний господарський суд Запорізької області за позовом інвестиційної компанії Бізнес-Інвест (Дніпропетровськ, контролює група компаній ПриватБанку) виніс постанову про визнання недійсними всіх рішень, які були прийняті зборами акціонерів Дніпроенерго, у тому числі - про збільшення СФ.
Раніше повідомлялося, що в листопаді Дніпроенерго повністю погасило заборгованість перед кредиторами. Загальна сума повернутих коштів склали 927,8 млн грн.
15 жовтня Господарський суд Запорізької області затвердив проект мирової угоди по процедурі банкрутства енергогенеруючої компанії ВАТ Дніпроенерго.
Нагадаємо, що справа про банкрутство Дніпроенерго порушена в грудні 2001 року. Загальна сума претензій, підтверджених судом, склала 1,39 млрд грн.
Комітет кредиторів Дніпроенерго в листопаді 2003 року ініціював санацію компанії.
Збори акціонерів Дніпроенерго в рамках виконання плану санації 27 серпня 2007 року вирішили збільшити статутний капітал на 52,1% - до 149,186 млн грн шляхом проведення додаткової емісії.
До моменту проведення зборів кіпрська компанія DTEK Holdings Limited сконцентрувала 15,2624% акцій Дніпроенерго та була його найбільшим недержавним акціонером.
По завершенні додемісії і приєднанні Інвестиційного товариства, ДПЕК і DTEK Holdings Limited будуть контролювати близько 44,28% акцій Дніпроенерго, а частка НАК Енергетична компанія України скоротиться з 76,04% до 50%+1 акція.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас