Приватбанк починає виплати кредиторам банку "Україна" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Приватбанк починає виплати кредиторам банку "Україна"

Кредит&Депозит
114
5 липня 2002 року Приватбанк приступає до виплат коштів кредиторам збанкрутілого банку «Україна». За словами представників банку, Приватбанк здійснює виплати юридичним особам, визнаним кредиторами першої черги (громадські організації інвалідів і ветеранів; будинки-інтернати і школи-інтернати для дітей; Український фонд «Взаєморозуміння і примирення») і фізичним особам, платежі яких чи на ім'я яких були заблоковані в зв'язку з початком процедури ліквідації банку «Україна». Також Приватбанк здійснює виплати коштів вкладникам банку «Україна» (за бажанням вкладників) шляхом перерахування грошей на поточні, депозитні рахунки і пластикові карти, відкриті в Приватбанкові.
Виплати вкладникам будуть здійснювати 1 280 відділень Приватбанку по всій території України в плині двох місяців після одержання грошей від НБУ. За словами представників Приватбанку, виплати коштів кредиторам і вкладникам «України» будуть здійснюватися як через поточні, депозитні рахунки в Приватбанкові, так і за допомогою пластикових карт. При цьому, відкриття рахунків і пластикових карт для вкладників банку «Україна» Приватбанк буде здійснювати безкоштовно.
Приватбанк має великий досвід здійснення виплат компенсаційних коштів громадянам України. Починаючи з 1998 року, коли за результатами тендера серед українських банків, проведеному Єврейським Фондом України, Приватбанк одержав право здійснювати виплати грошової допомоги Швейцарського Фонду допомоги жертвам Холокоста, банк бере участь у різних урядових і неурядових програмах компенсаційних виплат на території України. Починаючи із серпня 2001 року Приватбанк, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів від 07.09.2000 р. був включений у число банків-агентів, уповноважених здійснювати виплати компенсацій жертвам нацизму за рахунок засобів Федеративної Республіки Німеччини, здійснив компенсаційні виплати більш ніж 52 тисячам громадян. У реалізації цих програм задіяні практично всі регіональні підрозділи банку у всіх регіонах України. Виплати здійснюються вчасно і якісно, про що свідчать подяки від регіональних представництв Українського національного фонду «Взаєморозуміння і примирення», Єврейського Фонду України, а також самих одержувачів компенсаційних коштів.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас