Придбана співвласником ПриватБанку австралійська CSM проведе делістинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Придбана співвласником ПриватБанку австралійська CSM проведе делістинг

Фондовий ринок
188
Акції австралійської компанії з видобутку марганцевої руди Consolidated Minerals (CSM), придбаної співвласником найбільшого в Україні ПриватБанку (Дніпропетровськ) Геннадієм Боголюбовим, з 23 січня перестануть котируватися на Австралійській фондовій біржі.
Як говориться в біржовому повідомленні CSM у середу, вона проведе делістинг у зв'язку з оприлюдненим напередодні рішенням компанії Palmary Enterprises Limited, що належить Боголюбову, примусово викупити акції в акціонерів, які не продали їх за раніше зробленою Palmary офертою про купівлю австралійської компанії.
Раніше повідомлялося, 4 грудня 2007 року Palmary повідомила про підвищення з AUD4,7 до AUD5 вартості викупу акції австралійської компанії, а її конкурент - компанія Pallinghurst, що володіє 6,85% CSM, заявила про небажання підвищувати ціну далі і рішення прийняти оферту Palmary. У результаті компанія Г.Боголюбова змогла збільшити свою частку в австралійській компанії з 15,17% до 91,48%.
Крім того, Palmary у середу уточнила, що тимчасово скасована угода з 4,16% акцій CSM все-таки була завершена, і тепер компанія Г.Боголюбова володіє 95,56% акцій (252 млн 645,162 тис.) австралійської компанії.
Гірничовидобувна інвестиційна компанії Palmary у цей час контролює Ghana Manganese Company Limited і Nsuta Gold Mining Limited.
Крім того, бізнес-інтереси Боголюбова включають інтереси в ПриватБанку (йому з Ігорем Коломойським належить по 43,44% акцій цієї кредитно-фінансової установи), Запорізькому і Стаханівському заводах феросплавів, заводі феросплавів Highlanders Alloys (США), Південному гірничо-збагачувальному комбінаті, "Укрнафті", Дніпропетровському металургійному заводі ім. Петровського, "Дніпроазоті", будівельних і девелоперських компаніях (у тому числі "Аеробуд") і виробнику напоїв "Ерлан".
Consolidated Minerals в 2006 році добула 888 тис. тонн марганцевої руди. Її виторг від продажів склав USD213,8 млн, EBITDA - USD28,3 млн, чистий прибуток - USD6,5 млн. Крім того, CSM належать стратегічні 28% в Jabiru Metals Limited, що розвиває мідно-цинковий проект Jaguar в Western Australia's Northeastern Goldfields, і 28% в BC Iron Limited - компанії з розвідки залізної руди. CSM також володіє 50% в Pilbara Iron Ore Pty Ltd, що бере участь у залізорудному проекті Mindy Mindy у Західній Австралії.
Акції CSM котируються на Австралійській фондовій біржі. Після появи новини про підвищення Palmary ціни акцій до AUD5 їхній курс на біржі також виріс із AUD4,83 до AUD5, на цей час вони котируються за курсом AUD4,98.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас