Деякі фінансові питання, які варто обговорити перед весіллям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі фінансові питання, які варто обговорити перед весіллям

Валюта
28665
Ви можете бути ідеальною парою, читати думки один одного і обожнювати один одного до безтями. І якщо ви хочете зберегти такі ж прекрасні відносини і після весілля, не дозволяйте нічому зіпсувати їх!
До речі, фінансове питання, яким би приземленим і далеким від романтики та передвесільної ейфорії воно не здавався, обговорити варто саме перед весіллям. Адже не ви ж хочете, щоб після медового місяця вся ваша ідилія зійшла на нівець під вантажем фінансових проблем!
А от і низка питань, які обов'язково потрібно обговорити зі своїм нареченим (або нареченою) ще до заключення вашого союзу для того, щоб бути в курсі того, у якій фінансовій ситуації ви обоє перебуваєте зараз, і чого ви чекає в майбутньому:
- Дуже важливо, не приховуючи нічого, розповісти своєму партнеру, скільки у вас всього грошей на рахунках. Не варто починати сімейне життя з утаювання деяких деталей вашого фінансового стану.
- Разом із цим, чесно скажіть і про свої борги. Адже цей не дуже упереджений кістяк може вискочити із шафи у найневідповідніший момент і зіпсувати ваші ідеальні стосунки.
- Варто також обговорити, які у вашої родині будуть доходи - скільки кожний з вас заробляє на рік, наскільки стабільна ваша робота, і чи буде вам вистачати коштів на всі потреби або ж прийдеться планувати бюджет більш суворо і обмежувати себе в чомусь.
- Не забувайте і про ті витрати, з яким ви жили під час неодруженого або незаміжнього життя - може, ви платите аліменти або утримуєте когось із близьких - вашій другій половинці потрібно знати про це заздалегідь, щоб потім не виникало непотрібних питань або суперечок із цього приводу.
- Неодмінно обговоріть циклічно звичні для вас витрати щось на зразок взуття та одяги, походи в ресторани або витрати на хоббі. Потрібно бути реалістичними і розуміти, що, можливо, прийдеться ці витрати дещо скоротити - адже ви тепер разом і все ділите нарівно. Хоча, якщо такого роду звички не завдають шкоди вашому сімейному бюджету, і ваш партнер не проти них, живіть собі на втіху. (Але знайте міру!)
Так-так, знати міру потрібно обов'язково - вже якщо ви обоє витрачаєте потроху із загального бюджету, то постарайтеся не занадто захоплюватися, інакше може вийти, що борги з кредитки одного з вас просто таки зашкаливатимуть, тоді як унший просто пару разів пообідав із друзями або купив кілька нових фільмів на DVD.
- Потрібно вирішити, чи будете ви розділяти ваш бюджет або вести його спільно. Більшіться пар воліє складати всі зароблені гроші у спільний гаманець. Але якщо ви не прихильники цього або просто вважаєте, що в кожного повинні бути хоч якісь вільні кошти (скажімо, для того, щоб зробити сюрприз коханому чоловіку або дружині), тоді обговоріть, яку частину зарплати ви будете відкладати на спільний рахунок, а яку залишати на кишенькові витрати.
- Треба також розподілити ролі в родині і вирішити, хто буде відповідальним за фінансові питання - оплачувати рахунки, вигадувати раціональні види вкладення сімейних коштів, планувати витрати. Адже якщо і чоловік, і дружина вважають себе уповноваженими вирішувати справи фінансові, між ними може виникнути непорозуміння або навіть суперництво. В ідеалі хтось один обмірковує, на який депозит краще покласти гроші і куди поїхати у відпустку, а кінцеве рішення приймається обома на сімейній раді.
- Якщо у вас двох є якесь майно - нерухомість або інші активи - варто разом вирішити, що з цього ви залишите в родині, а від чого можна й вигідно позбутися. Але, щоб уникнути сварок, вирішуйте це питання разом!
- Крім того, до одруження, будь-що, обговоріть ваші плани щодо цього ж майна. Якщо один з вас не має наміру його продавати, але й передавати партнеру в непередбаченій ситуації не збирається, а відписує все своїй троюрідній племінниці, він обов'язково повинен озвучити свої наміри якомога раніше і обґрунтувати своє рішення. А зробити це потрібно, щоб потім у так палко коханого чоловіка або дружини не було ні питань, ні образ із цього приводу.
Важливо пам'ятати, що обопільна довіра завжди була й буде запорукою міцних відносин у родині, але гроші і всі питання, пов'язані з ними можуть послужити каменем спотикання, здатним змусити обдурити цю довіру. А виходить, потрібно неодмінно встигнути запобігти зародженню нерозуміння і просто заздалегідь обговорити всі моменти, які вса турбують.
Бувають, звичайно, ще й такі варіанти, коли про якісь власні фінанси або нерухомість ще й мова не йде. Тобто коли молоді пари з вітром у голові і в рожевих окулярах на носі у віці 18 - 19 років вже задумали пов'язати свої життя шлюбом. Що ж, бажання похвальне, але все-таки варто замислитися про розумність такого кроку і глянути на нього знову таки з економічної точки зору. Ви вже заробляєте самостійно? Здатні прогодувати себе й свою майбутню половинку? Вам вистачить грошей, щоб зняти житло і жити окремо від батьків, або вже є вільна квартира від родичів? Якщо відповідь на ці питання позитивна, то прекрасно - створюйте нову родину і занурюйтесь в доросле життя з головою.
Якщо ж ви все ще є тягарем на шиї своїх батьків і задумали привести додому ще одного нахлібника, тоді 10 разів подумайте, перш ніж зробити такий необачний крок. Навіть якщо батьки не проти зараз, найближчим часом все може сильно змінитися і зміни ці здатні зруйнувати навіть найщиріші почуття!
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас