Боголюбов опосередковано сконцентрував 91,48% австралійської Consolidated Minerals — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боголюбов опосередковано сконцентрував 91,48% австралійської Consolidated Minerals

Фондовий ринок
161
Співвласник Приватбанку Геннадій Боголюбов опосередковано сконцентрував 91,48% акцій одного з найбільших світових виробників марганцевої сировини Consolidated Minerals (Австралія).
Про це сказано в повідомленні Австралійської фондової біржі.
Відповідно до повідомлення, контрольована Боглюбовим компанія Palmary Enterprises (Australia) Pty Limited і афілійовані з нею особи станом на 9 січня сконцентрували 91,48% акцій Consolidated Minerals.
О 19:00 за мельбурнським часом 8 січня скінчився час дії пропозиції Palmary міноритарним акціонерам Consolidated Minerals про викуп їхніх акцій.
Як повідомляло агентство, раніше, Palmary Enterprises конкурувала в боротьбі за акції міноритарних акціонерів Consolidated Minerals з компанією Pallinghurst (її очолює колишній президент російського СУАЛ Брайан Гілберстон), але після того як на початку грудня 2007 року Palmary збільшила ціну пропонованого викупу акцій Consolidated Minerals з 4,7 до 5 доларів за акцію, Pallinghurst відмовився від придбання акцій і прийняв пропозицію Palmary.
Palmary контролює ряд компаній, що добувають марганцеву руду, зокрема Ghana Manganese Company Limited.
Група Приватбанку контролює єдиних виробників марганцевої сировини в Україні Марганецький і Орджонікідзевський ГЗК, також Запорізький і Стаханівський феросплавні заводи й феросплавний завод Highlanders Alloys (США).
Consolidated Minerals в 2006 році добула 888 тис. тонн марганцевої руди, EBITDA компанії становила 28,3 млн. доларів, чистий прибуток - 6,5 млн доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас