Перевірка полісів ОСАЦВ різко збільшила попит на цей вид страхування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перевірка полісів ОСАЦВ різко збільшила попит на цей вид страхування

279
Перевірка співробітниками департаменту Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України полісів обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАЦВ), що почалася з 1 січня 2007 року, різко збільшила попит на ці поліси в передсвяткові дні і перші дні нового року, відзначають українські страховики.
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у страховій компанії "ІНГО Україна" (Київ) у цей період спостерігається ажіотажний попит на поліси ОСАЦВ: у регіональних підрозділах і центрах продажів компанії утворюються черги охочих придбати поліс.
Значне збільшення продажів полісів ОСАЦВ відзначають також у страховому товаристві "Ільїчевське" (Київ). За інформацією представника компанії, всі її регіональні підрозділи працюють із підвищеним навантаженням.
У страховій групі "ТАС" (Київ) агентству також підтвердили наявність у всіх філіях черг із охочих придбати цей поліс.
У страховій компанії "Універсальна" (Львів) агентству повідомили, що продажі нею полісів ОСАЦВ в останні дні збільшилися на 20-30%.
За даними представника НАСК "Оранта" (Київ), продаж компанією полісів у ці дні збільшився в середньому у два рази. При цьому особливий ажіотаж спостерігався в передсвяткові дні і 3 січня.
Як повідомлялося, перевірка підрозділами ДАІ наявності полісів ОСАЦВ з 1 січня 2008 року закріплена наказом МВС, зареєстрованим 4 грудня 2007 року в Міністерстві юстиції. Інструкція в додатку до наказу надає автоінспекторові право перевірити у водія наявність поліса ОСАЦВ. За відсутності такого поліса автовласник може бути оштрафований.
Як повідомлялося з посиланням на дані Моторного (транспортного) страхового бюро України, у цілому за весь період чинності закону про ОСАЦВ (з 1 січня 2005 року) по 1 жовтня 2007 року страхові компанії видали 7,984 млн полісів, зібрали 1,475 млрд грн страхових премій, виплатили 263,147 млн грн страхових відшкодувань, урегулювавши при цьому 51,185 тис. суперечок.
Відповідно до закону про ОСАЦІ, що вступив в дію з 1 січня 2005 року, ліміти відповідальності за заподіяння збитку здоров'ю і майну третіх осіб становлять, відповідно, 51 тис. грн і 25,5 тис. грн.
Усього в Україні на початок року зареєстроване близько 9 млн транспортних засобів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас