СК "Універсальна" поглинає СК "Орадон" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СК "Універсальна" поглинає СК "Орадон"

Фондовий ринок
322
Сьогодні збори акціонерів ВАТ "Страхова компанія "Універсальна" (СК) остаточно сформулюють і затвердять умови приєднання до неї донецької СК "Орадон".
Підписаний учора в Донецьку протокол про злиття передбачає, що замість регіонального оператора ринку страхових послуг уже в січні наступного року буде створена Донецька регіональна дирекція СК "Універсальна", що зараз проводить аналіз існуючої організації структури СК "Орадон" і працює над розробкою організаційної структури регіональної дирекції. Весь комплекс юридичних та організаційних заходів щодо об'єднання компаній буде здійснений протягом 1-3 кварталу 2008 року.
Генеральний директор "Універсальної" Олександр Павленко запевнив, що кадровий потенціал "Орадона" буде збережений, а можливості сервісу обслуговування клієнтів збільшені. "Нові технології, які сьогодні активно впроваджує "Універсальна", тепер будуть доступні в найвіддаленіших куточках Донбасу", - запевнив він.
Павленко розповів, що технічно злиття буде відбуватися у формі заміни акцій ліквідованої компанії додатково випущеними акціями СК "Універсальна". При цьому він відмовився назвати розмір пакета акцій, що у результаті злиття виявиться у руках колишніх акціонерів "Орадона", пославшись на те, що ці показники ще не затверджені зборами акціонерів "Універсальної".
Павленко повідомив так само про те, що злиття не має на меті швидкого поліпшення фінансових результатів СК. "Наша стратегія спрямована на підвищення ринкової капіталізації компанії", - сказав він, уточнивши, що за останніми даними вартість СК "Універсальна" становить $210 млн.
"Злиття з "Орадоном", - і це найпесимістичніші прогнози, - дозволить збільшити цю капіталізацію на пару десятків мільйонів доларів", - упевнений генеральний директор СК "Універсальна". Довідка: страхова компанія "Універсальна" входить у десятку лідерів страхового ринку України. Компанія пропонує послуги в 30 видах страхування. Основні акціонери компанії: 60% акцій - Financial & Invesment Energy Holding (F.I.E.H.) Establishment (Ліхтенштейн), 13% - Amerikan Investment Bank (США), 10% - фонд Genesis, 5,7% - банк Austria Creditanstalt AG, 11,3% - іншим акціонерам. За результатами 9 місяців 2007 р. СК "Універсальна" одержала премій у розмірі 176,719 млн. грн., здійснила 55,590 млн. грн. страхових виплат.
Страхова компанія "Орадон" (колишня СК "Оранта") зареєстрована 27 вересня 1994 р.. Спеціалізується на обов'язковому і добровільному ризиковому страхуванні. Є правонаступником майнових прав колишнього донецького обласного відділення "Укрдержстраху". По південно-східній частині України СК "Орадон" зараз представляють 48 філій, включаючи 33 філії в Донецькій області, що охоплюють кожне місто обласного підпорядкування і всі райони області. Компанія обслуговує більше 1 млн. громадян і понад 10 тис. юросіб. Серед постійних клієнтів СК "Орадон" - також корпоративні підприємства, такі як ВАТ "Концерн "Стирол", ЗАТ "Глини Донбасу", ТОВ "Донцемент" АП "Шахта імені Засядька" та інші. За 9 місяців 2007 р. страхові платежі компанії склали 29470,4 тис. грн., а страхові виплати 6541,0 тис. грн.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас