Новорічні акції автодилерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новорічні акції автодилерів

1577
У грудні багато продавців автомобілів пропонують тим, хто купує "залізних коней", спеціальні акції. Тому "Деньги" нагадують: у цей період потрібно вибирати не тільки модель чи комплектацію машини, але і акцію торговця. Нехай не будуть жадібними!
Закрий очі, відкрий рот!
Народна мудрість говорить, що дарованого коня до стоматолога вести негоже. Однак у реальному житті часто буває, що "дарувальник" намагається видати вимушене за добровільне. При цьому "обдаровуваний" сам оплачує свій подарунок, що виявляється ще і непотрібним. Наприклад, "Деньги" виявили одну акцію, за умовами якої покупець автомобіля вартістю близько $16 тис. одержує в подарунок пральну машину, але при цьому не одержує знижки!!! Для грудня це вкрай невигідна пропозиція, адже вартість пральної машини - у середньому $300-400, а дисконт на автомобіль такої ціни в цей період повинен становити приблизно $700. І, до речі, не факт, що пральна машина так вже необхідна всім покупцям. По ідеї, у більшості вона є.
Джерела щедрості
Важливо розуміти, чому напередодні Нового року всі продавці машин затягують клієнтів, хто чим може. Їм необхідно збути товар, що залежався (або застоявся) на складах. З початку січня машини попереднього року випуску будуть продаватися за стоковими цінами і без будь-яких акцій чи рекламної підтримки. Охочі купити авто зі знижкою в будь-який час року можуть підшукати собі що-небудь на комісійних майданчиках автосалонів. Директор київської фірми Сергій у грудні минулого року вирішив купити новий автомобіль - після того як побачив, що на машину його мрії встановили ціну на 5 тис. грн. нижчу від регулярної (без знижки авто коштувало 112,5 тис. грн.). Сергій дуже швидко оформив кредит, але колишню машину швидко продати не зміг. Чотири місяці він шукав охочого купити старе авто, заплатив банку значно більше, ніж планував, а крім того, з'ясував, що після Нового року машини, подібна до його мрії, продавалися із ще більшими знижками. Зараз, наприклад, компанія "АВТО Інтернешнл" (офіційний імпортер Mazda) пропонує Mazda 6 MPS поточного року випуску за ціною 212 тис. грн., за такі ж автомобілі 2006 року випуску просять 199,9 тис. грн.
Щоб не жалкувати потім про власну квапливість, важливо підходити до акцій зважено і холоднокровно. Адже прагнення одержати подарунок чи знижку - головна перешкода на шляху до вдалих покупок.
У передноворічний період знижки на машини поточного року традиційно менші, ніж після свят, однак у покупки авто в цей час є свої переваги. По-перше, подарунок як доповнення до потрібної покупки досить приємний (якщо це дійсно потрібний подарунок, по-друге, асортименти "знецінених" набагато ширші на початку розпродажів. Правда, тут є одна тонкість: деякі дилери починають "спихувати" машини модельного ряду поточного року ще влітку або на початку осені. А чим ближче кінець року, тим більше метушаться продавці.
У погоні за економією потрібно розуміти, що розміри знижок у ВСІХ офіційних дилерів однієї і тієї ж марки на кожен конкретний автомобіль диктує (або, як ще говорять, "спускає") імпортер. Таким чином, якщо покупця цікавить, наприклад, Mitsubishi Outlander, то знижка на нього у всіх салонах офіційної мережі буде майже однаковою. Те ж стосується і низки акцій, централізовано проведених імпортерами. Правда, політика імпортера, теоретично, може відрізнятися в різних регіонах країни, тому вигідну акцію можна пошукати в чужому місті. Але, на думку "Денег", витрачати свій час на поїздки по всій країні заради економії в $200 навряд чи варто.
Є й інша сторона медалі: на відміну від імпортера, якому важливо лише, щоб автомобілі представленої марки купувалися, кожен окремий дилер зацікавлений у тому, щоб вони купувалися саме в нього. Тому дилери стали пропонувати власні акції, які, зі зрозумілих причин, не такі щедрі, як "імпортерські", але теж можуть бути вигідні для покупців. Як правило, вони обіцяють додаткове устаткування, безкоштовний ТО протягом обумовленого часу, подарунки і можливість виграти призи.
Багато дилерів виступають у тандемі з банками або страховими компаніями, однак такі співдружності зазвичай є і в імпортерів.
І ще одне: знижки зараз пропонують абсолютно всі торговці, у розпорядженні яких є непродані або незаброньовані машини поточного року випуску. Сама наявність знижки НЕ є якоюсь важливою обставиною. Важливий її розмір і/або додаткові переваги від покупки, які одержить клієнт. У жадібного автосалону купити машину можна і після Нового року!
Хто на світі всіх щедріший?
Нові і нові акції з'являються щодня, і ближче під кінець року всі мало-мальськи пристойні дилери щось таки запропонують своїм клієнтам.
Одна з головних проблем при покупці автомобіля зараз - нагло зростаючий курс євро. Тому навіть бюджетні автомобілі, вартість яких номінується в євро, стали дорожчими від своїх більш "наворочених" конкурентів, "прив'язаних" до долара. Але багато дилерів продемонстрували свої способи вирішення "валютного питання". Представники низки європейських брендів запустили акції з фіксації курсу євро або встановили акційні ціни в гривнях або доларах. Мабуть, це єдине ноу-хау, що відрізняє період розпродажів цього року від всіх попередніх.
Чим порадувати покупців торговцям, які споконвічно продавали свої машини в прив'язці до долара або гривні? Ні, не знижкою, а великою знижкою! Нехай це і неоригінальний метод заохочення попиту, зате дуже корисний для покупців (умови акцій можна подивитися в таблиці).
Додамо: знижки на машини пропонують багато хто, а от з подарунками цього року туговато. Обмовимося, корисні подарунки - це, наприклад, зимові покришки, коврики або та ж побутова техніка, але лише за умови, що вона потрібна покупцеві. Є кілька акцій з розиграшем призів, однак раціонально мислячому покупцеві навряд чи варто покладатися на такий атракціон.
Для багатьох автолюбителів і охочих такими стати один з найважливіших факторів при виборі машини - кредитна програма, яку пропонує автосалон. Знаючи про цю маленьку слабкість українців, торговці автомобілями щосили розвивають спільні з банками програми кредитування. Середня (як температура по лікарні) процентна ставка на автомобільний кредит у доларах становить 11-12% річних, але в рамках якої-небудь спеціальної програми можна позичити в американській валюті під 7% річних.
Особливо вигідні програми пропонують 3% річних і менше. Як не парадоксально, шквал таких акцій спостерігався весь рік, а до його кінця банки раптом почали жадібничати - тепер акційні пропозиції лише незначно відрізняються від регулярних.
Як захиститися від жадібності?
Для того щоб зробити вдалу покупку, не треба "вестися" тільки на акцію. Адже знижка або подарунок - це лише додатковий бонус до нової машини. Тому, якщо вони пропонуються саме до тієї "залізної подружки", про яку мріялося, потрібно поквапитися скористатися пропозицією. Однак спонтанне рішення купити по акції "не зовсім те" матиме наслідки: поганий настрій на найближчі кілька років - поки прийдеться їздити на придбаній машині.
Також при ухваленні рішення важливо підрахувати, що реально дає акція. Якщо декларується якась абсолютна величина знижки, потрібно з'ясувати, якою була регулярна вартість і скільки відсотків поступилися. "Деньги" радять з'ясовувати все це не з жадібності, а тому, що автомобіль коли-небудь прийдеться продавати. Природно, дешевше, тому що "за паспортом" він буде на рік старший, ніж реально, за терміном експлуатації. І щоб втратити якнайменше, потрібно змусити дилера частково, а то й повністю компенсувати цю суму.
Олена Мордашкіна, фахівець відділу маркетингу і реклами "Audi Салону "Автосоюз" (офіційний дилер Audi AG у Києві і Київській обл., ТОВ "Торговий Дім "Укрлада"):
- Ми пропонуємо ексклюзивні умови придбання автомобілів Audi A6. Одна із найпопулярніших в Україні моделей Audi тепер доступна в новій комплектації - Luxury Trend. Покупка такої машини - відмінна можливість стати власником Audi A6 і при цьому заощадити близько €10 тис. (стільки коштують включені в дану комплектацію опції, якщо купувати їх окремо). Пакет Luxury Trend містить у собі фарбування кольорами металлік, обробку салону деревом, обробку салону шкірою Milano, підігрів передніх сидінь, електроустановку передніх сидінь, систему акустичного паркування, сигналізацію, MMI, CD-changer, ксенонове світло Плюс, передній підлокітник, автоматичний клімат контроль Плюс, бортовий комп'ютер, мультифункціональне кермове колесо, зовнішню обробку алюмінієм (для 2,8FSI і 2,4Е), багажний пакет (для 2,8FSI і 3,2FSI), сонячну шторку для моделі 3,2FSI.
Нова фіксована комплектація Audi A6 2.4 Multitronic обійдеться в €46 900, A6 2.8 FSI quattro Tiptronic - в €53 500, A6 3.2 FSI quattro Tiptronic - в €59 975.
Юлія Птіцина, начальник департаменту маркетингу і стратегічного планування корпорації "Укравто":
- Компанія CA Automotivе, структурний підрозділ корпорації "Укравто", спільно зі своїм партнером - Приватбанком - підготувала унікальну кредитну пропозицію на весь модельний ряд автомобілів Chery. Приватбанк першим з вітчизняних банків почав надавати кредити терміном до семи років на покупку автомобілів китайського виробництва. Такий термін робить щомісячні виплати по кредиту мало відчутними для бюджету покупця. Тепер можна купувати Chery у кредит навіть без початкового внеску і під 11% річних у доларах. При цьому можливе використання аннуїтетної схеми погашення кредиту - коли виплати проводяться клієнтом рівними частинами протягом усього терміну кредитування, що значно полегшує планування домашнього бюджету. Наприклад, середньомісячний платіж за Chery QQ становить $117 на місяць, за Chery Amulet - $166, за Chery Elara - $266, за Chery Eastar - $291, за Chery Tiggo - $304. Великий рамний позашляховик Landmark при аннуїтетній схемі обійдеться в $380 щомісячного платежу.
Також завдяки роботі дистриб'ютора і новій ціновій політиці покупці можуть при придбанні Chery Elara заощадити до 5 тис. грн. Рівень комфорту і багата комплектація Chery Elara у поєднанні із привабливою ціною вже здобули визнання - з початку року майже 500 українських покупців віддали перевагу цій моделі.
Впіймати на знижках?
Що скидають автодилери перед Новим роком
Отже:
Купуючи машину наприкінці року, можна заощадити в середньому 5-6% її звичайній вартості або взяти кредит на більш вигідних умовах. Однак при наступному продажі цього транспортного засобу "зайвий" рік у техпаспорті знизить його ціну.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас