Ющенко виступає проти приватизації ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко виступає проти приватизації ОПЗ

Фондовий ринок
165
Президент Віктор Ющенко виступає проти приватизації Одеського припортового заводу (ОПЗ, Одеська область).
Про це він сказав на прес-конференції.
"Я протестую проти приватизації цього об'єкта (ОПЗ) у таких умовах, які сьогодні супроводжують цей проект", - сказав він.
Ющенко висловив стурбованість тим, що ситуації , яка склалася транспортна частина ОПЗ може потрапити під контроль приватних інвесторів, які, фактично, стануть монополістами з перевалки аміаку.
"Та модель, що пропонується сьогодні, говорить про те, що, швидше за все, ця перевалка може потрапити в конкретні руки тих структур, імена яких уже можна назвати, хто може бути потенційним власником по суті державної монополії", - сказав він.
Це, за словами Президента, приведе до подорожчання портових функцій, які виконує завод, і установленню приватної монополії в цій частині хімічного ринку.
Секретаріат Президента 15 серпня заявив, що вивчає умови продажу ОПЗ.
Секретаріат не виключив можливості припинення приватизації.
15 серпня Фонд державного майна виставив на продаж 99,52% акцій ОПЗ.
Інформаційне повідомлення про проведення конкурсу опубліковано в газеті Відомості приватизації.
Відповідно до повідомлення, на продаж виставляється держпакет ВАТ ОПЗ у розмірі 99,52% статутного фонду, у який входить 794703700 акцій номінальною вартістю 1 гривня. Стартова ціна пакета - 2 млрд 500 тис. гривень.
Конкурс буде проведений з використанням відкриття пропозиції ціни за принципом аукціону. Крок збільшення ціни при проведенні торгів "з голосу" ліцитатором - 25 млн гривень.
Конкурс відбудеться 29 жовтня.
Завод складається з виробничої частини, що виробляє аміак і азотні добрива, а також транспортної, яка перевалює як власний, так і привізний аміак і карбамід у порту Південний.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас