Третина українців користуються банківськими послугами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Третина українців користуються банківськими послугами

Фінтех і Картки
342
Клієнтами банків є більше 74% українців, ще 10% користуються послугами здійснення платежів, грошових переказів, а також споживчими кредитами в небанківських установах.
Такі результати першої хвилі нового регулярного дослідження ринку банківських послуг для фізосіб, проведеного дослідницькою компанією Gf Ukraine у першому кварталі 2007 року.
Найбільшим попитом з боку клієнтів банків користуються такі послуги як комунальні платежі та пластикові картки. Ними користувалися 73% і 33% респондентів відповідно. Поточним рахунком без пластикової карти користуються 11% опитаних, обміном валют - 10%, а одержанням кредитів на побутову техніку - 9%.
Практично всі власники пластикових карт використають їх для зняття готівки у банкоматах - 92%. Через касу банку знімають готівку 29% власників карток. У той же час 36% респондентів не користуються пластиковими картами для оплати товарів і послуг, тому що воліють розплачуватися готівковими. А 24% серед опитаних українців вважають, що їх карти не можна використати для розрахунку в торговельних мережах. Основною причиною того, що карти мало використаються для оплати товарів і послуг, експерти називають низький рівень поінформованості користувачів про можливості пластикової карти.
Найбільша частина кредитів - 67% - оформляється для придбання споживчих товарів. На другому місці стоять нецільові кредити - 15%. Частка кредитів на будівництво та придбання нерухомості або землі склала 9%, на придбання авто або іншого транспортного засобу - 5%.
За даними Gf Ukraine, кредити на споживчі товари стануть найпоширенішою послугою, якою українці планують скористатися протягом найближчих 12 місяців.
Найупізнаваними банками в першому кварталі 2007 року серед опитаних українців стали Райффайзен Банк Аваль і Приватбанк. Їх згадали 62% респондентів. На третьому місці Ощадбанк, що на слуху в 55%. Також Ощадбанк - лідер за кількістю клієнтів. Послугами цього банку користуються 34% респондентів. На другому місці - Приватбанк - 27%, на третьому - Райффайзен Банк Аваль із 15%. Тим часом лідер за кількістю користувачів пластикових карт, кредитів на споживчі товари та депозитні рахунки - Приватбанк. На ринку комунальних платежів, а також потокових рахунків без карт пальму першості втримує Ощадбанк.
Gf Ukraine проводила дослідження у два етапи, опитавши 2 тис. українців старше 16 років.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас