Societe Generale претендує на лідерство із злиття і поглинання у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Societe Generale претендує на лідерство із злиття і поглинання у Європі

Фондовий ринок
174
Французький банк Societe Generale повинен стати європейським лідером процесу, що розвертається, консолідації банківського сектора, сказав член ради директорів банку Люк Вандевельде.
"Це нова епоха, і, якщо ви хочете залишитися в першій лізі банків світу, вам треба бути лідером... як мінімум на регіональному рівні, тобто для нас - у Європі", - сказав він.
"Банківський бізнес увійшов у нову фазу, це, безсумнівно, фаза консолідації. ABN AMRO може стати каталізатором", - додав він.
Вандевельде - засновник і керуючий директор приватної інвестиційної компанії Change Capital і попередній голова ради директорів роздрібного гіганта Marks & Spencer.
Societe Generale вів переговори про злиття з UniCredit перед тим, як італійський банк купив Capitalia, ставши одним з найбільших банків у Європі.
Угода, однак, не вплинула на чутки про можливу покупку SocGen з боку UniCredit пізніше.
Нагадаємо, у п'ятницю 4 червня стало відомо, що французький банк Societe Generale (SG) купив невеликий Ікар-банк (Донецьк).
Societe Generale на початок 2006 року займав за капіталом четверте місце серед французьких банків і 25-і у світі ($25 млрд). У вересні 2005 року SG відкрив на Україні дочірню фінансову компанію Простофінанс, що спеціалізується на споживчому кредитуванні фізосіб. Простофінанс має вісім відділень і 489 крапок продажів в 95 населених пунктах країни.
Раніше, SG придивлявся до таких великих банок, як Приватбанк, Укрсоцбанк та Ощадбанк. Представники Простофінанса повідомили, що Зовнішторгбанк не був куплений через завищену ціну, відзначивши, що для розвитку в Україні SG досить невеликого банку з ліцензією.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас