Инвесторы получили от "Кинто" эталон для оценки эффективности своих вкладов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Инвесторы получили от "Кинто" эталон для оценки эффективности своих вкладов

Фондовый рынок
489
Еталоном ефективності вкладень у корпоративні облігації слугуватиме новий індекс KINBOND, який дозволяє досліджувати динаміку доходності найбільш ліквідних корпоративних облігацій. У такий спосіб компанія “КІНТО”, що управляє активами перших в Україні публічних фондів “Класичний” та “Синергія”, відповіла на потребу ринку, на якому починають освоюватися інститути спільного інвестування та недержавні пенсійні фонди.
У кошику індексу буде не менш як 10 корпоративних облігацій із терміном обігу до п’яти років. Він розраховується на основі доходностей до погашення корпоративних облігацій, що котируються у ПФТС та відповідають певним вимогам ліквідності.
Споживачами нового продукту, розробленого аналітиками “КІНТО”, стануть інвестори (фізичні та юридичні особи) інститутів спільного інвестування та недержавних пенсійних фондів. Як відомо, чинне законодавство передбачає 50% вкладень відкритих та інтервальних інвестиційних фондів, а також недержавних пенсійних фондів, спрямовувати в облігації. Приміром, відкритий диверсифікований пайовий інвестиційний фонд “Класичний”, відповідно до чинного законодавства, більшу частину своїх вкладень спрямовує саме на придбання облігацій. Це і дозволяє даному консервативному за інвестиційною стратегією фонду досягти компромісу між ризиком та чистою доходністю, що на сьогодні перевищує відсоток за банківським депозитом.
Схожі ідеї беруть на озброєння і при формуванні інвестпортфелів недержавних пенсійних фондів, бо їхнє завдання, насамперед, - зберегти кошти інвесторів від знецінення. Для них KINBOND слугуватиме індикатором дохідності, якої можна досягти у секторі облігацій.
Інша річ — високодоходний, але й, відповідно, більш ризиковий недиверсифікований фонд “Синергія”, що інвестує переважно в акції підприємств із високим потенціалом зростання. Його активи з березня минулого року подвоїлися, а середньорічна доходність інвестиційного портфеля перевищує 70%. Даний фонд створено зі ставкою на заможних громадян, котрі готові “позмагатися” з ринком, заплативши за акцію фонду більше 20 тис. грн. Тут інвесторам уже не обійтися без аналізу загальновідомих індексів, що відслідковують динаміку ринку акцій.
Вкладники інвестиційних фондів та учасники недержавної пенсійної системи потребують орієнтирів, щоб не "загубитися" на динамічному ринку інститутів спільного інвестування. Індекс KINBOND стане саме таким орієнтиром-еталоном для оцінки ефективності інвестицій у облігації на фондовому ринку України.
Між іншим:
“КІНТО” створена в 1992 році і сьогодні є найдосвідченішою компанією та визнаним лідером вітчизняного фондового ринку, активним учасником його творення та розвитку. ВАТ “КІНТО” здійснює управління активами інвестиційних фондів: “Достаток” (2003р.), “Синергія” (2003р.), “Класичний” (2004р.). З 2004 року розпочне роботу з недержавним пенсійним фондом “Соціальний стандарт”.
По материалам:
Кінто
Если Вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter , чтобы сообщить нам об этом.

Поделиться новостью

Подпишитесь на нас